NOVINKY ZE SVĚTA ROBINSONŮ

Z uvedené tabulky vyplývá, nejen velmi nízká nehodovost vrtulníku R66, ale nulová nehodovost v důsledku jiné než lidské chyby, a to po sledované období, 10 ti let. Toto mluví ve prospěch společnosti Robinson Helicopter Company, neboť to dokládá, že prioritou společnosti je bezpečnost jejich strojů.

Společnost Robinson Helicopter Company vyrobila jen za 1Q roku 2024 81 vrtulníků Robinson.

Vrtulník R66 splňuje současné předpisy FAA, EASA a dokonce získal souhlas FAA se zdvojnásobením životnosti vybraných komponent, díky čemuž je vrtulník spolehlivější a náklady na údržbu a provoz jsou nižší, čímž se stává vrtulník R66 TURBINE pro majitele a uživatele zajímavějším.

 

Zároveň společnost Robinson v květnu 2024 zavedla omezení ohledně změn v konfiguracích u objednávek, aby se urychlila výroba a zkrátily se dodací lhůty vrtulníků.

První změnu v konfiguraci může klient provést osm týdnů nebo dva měsíce od objednání vrtulníku. Druhou příležitost ke konečným změnám dá společnost Robinson pouhé dva týdny před tím, než letadlo zamíří na výrobní linku.

 

Pětimístné vrtulníky R66 se vyrábí ve dvou variantách, a to R66 TURBINE a R66 TURBINE MARINE a jsou spolehlivé, hospodárné a snadno se udržují. U nás je k vidění zejména R66 TURBINE, neboť vrtulník R66 TURBINE MARINE se vyznačuje zabudovanými plováky v ližinách a tím je vhodnější při létání přes velké vodní plochy.

Nastavení souborů cookies